Ce produse trebuie să folosești daca ai un ten acneic…

Dacă ai un ten sensibil și/sau cu tendințe acneice evită produsele cosmetice care conțin substanțe “iritante” cum ar fi alcoolul și parfumul. Recomandat este ca atunci când îți alegi produsele pentru machiajul zilnic să nu folosești fond de ten pe bază cremoasă, pudră compactă-cremoasă sau cele cu putere mare de acoperire care conferă tenului un aspect încărcat, de mască. Înțeleg dorința de a ascunde imperfecțiunile existente și sunt foarte bucuroasă că pe piața produselor de machiaj există din ce în ce mai multe opțiuni, sănătoase și mult mai “ușoare” pentru ten”.

1. Demachiază și hidratează fața înainte de a de a începe machiajul propriu-zis. Această regulă este sfântă pentru orice tip de ten.

2. Primerul (bază pentru machiaj, o cremă sau loţiune care se aplică înaintea altor produse cosmetice pentru a îmbunătăţi acoperirea acestora şi pentru a le face să reziste mai mult timp) – Corectarea petelor roșii se face cu ajutorul unui primer cu bază verde aplicat într-un strat foarte fin peste zonele dorite sau pe toată fața, cu un burețel de machiaj, printr-o mișcare ușoară de tapotare, eliminând excesul. Chiar dacă zonele roșiatice sunt încă vizibile evită să mai aplici primer, acesta și-a făcut treaba .

3. Corectorul – acesta trebuie să fie pe bază lichidă și cu acoperire medie. Încercă să folosești un produs care este cât mai apropiat de culoarea naturală a pielii de pe față, iar dacă există o diferență de pigmentație între gât, piept și față, din cauza excesului de roșu, vei alege nuanța cea mai apropiată de culoarea existentă pe gât și piept, pentru ca la final să ai o culoare uniformă peste tot. Produsul se aplică, cu ajutorul unui burețel de machiaj, într-un strat subțire și uniform pe zonele dorite și pe pete.

4. Fondul de ten – acesta trebuie să fie pe bază lichidă și cu acoperire medie spre mare. Îl vom aplica, într-un strat cât mai fin, pe toată fața, inclusiv pe gât cu ajutorul unui burețel de machiaj. În general se folosește o pensulă pentru aplicarea fondului de ten, dar în acest caz pentru a asigura o acoperire cât mai bună și pentru a evita excesul de produs, se folosește de burețel.

Atenție! Fondul de ten și corectorul trebuie să aibă nuanțe asemenatoare, pentru a avea o culoare uniformă pe ten.

5. Anticearcănul – acest produs poate să fie cu una sau două nuanțe mai deschis decât fondul de ten și se aplică, printr-o mișcare de tapotare, pe zona cearcănelor.

6. Pudra – rolul acesteia este să fixeze pe ten produsele aplicate anterior. Caută o pudră mineralizată care nu încarcă fața, nu necesită aplicări repetare și are o acoperire mică spre medie.

În urma pașilor enumerați mai sus nu a mai rămas decât să aplici blush-ul, rimelul și un ruj pentru un look natural, curat și ușor de purtat zi de zi. La finalul fiecărei zile trebuie să demachiezi/ cureți și hidratezi tenul.